Juba esimese proovisõidu ajal sain aru, et pedaalidega on midagi viltu. Just piduripedaaliga. Lähemal uurimisel selgus, et piduripedaal liigub vasakule-paremale mingi 3 ... 4 cm. MG-s istudes on jalgadele ruumi niigi üsna ahtalt ja kui siis pedaal ka üsna vabalt liigub, on pidurdamine päris keeruline.
Kuidas kogu see süsteem on ehitatud, oli esimese hooga päris keeruline aru saada. Inglise auto on muidugi oma kodumaal vähe teistpidi, kui meil. Ja siis on nad konstrueerinud need asjad nii, et neid saab mõlema variandi jaoks kasutada.
Siduripedaal töötas korralikult, mingit loksu ei tundunud. Asi selles, et mõlemad pedaalid on sama võlli peal, mis läbib raamitala ja liigub koos sidurihoovaga raami sees olevas puksis. Siduripedaal kinnitub võllile jäigalt ja liigub koos võlliga.
Piduripedaal aga liigub võlli peal pronksist puksis. See pronkspuks oligi üsna läbi. Ka võllil oli tugev kulumise jälg sees. Võibolla polegi seda veel vahetatud, mina olin esimene.
Õnneks on MG osadega suhteliselt lihtne. Kui raha on, muudkui telli. Ja siis paari nädala pärast on kaup Eestis ja siis maksad veel tollimaksu ja saad kauba kätte. Teadjamad mehed hoiatasid juba ette, et tavaliselt on mõni vajalik osa puudu ja selle asemel on saadetud mõni mittevajalik. Pidas paika! Tellisin mitmesuguseid osi, üks kummist kate, mis eraldab liikuvate pedaalide ümbruse õuest oli katki. Tellisin uue ja sain mingi kummilõdviku, mille otstarvet pole veel selgeks saanud.
Aga tuli ka vajalikku kaupa. Uus pedaalivõll, pronkspuks ja pedaalikummid tegid remondi lihtsaks.
Nüüd oli puudu veel gaasipedaali „lapats“, see osa mille peale jalg vajutab. Nimelt on see puidust! Seda Inglismaalt tellima ei hakanud. Sõber Vahur treis mulle neid pöögist kaks tükki, teine tagavaraks, kui üks gaasitamisega läbi kulub.
Igatahes töötavad nüüd pedaalid korralikult.
Pedaalid
-
- VVK liige
- Kontakt:
Pedaalid
- Manused
-
- Kulunud hoovastik.jpg (455.71 KiB) Vaadatud 33 korda
-
- Varuosad.jpg (327.7 KiB) Vaadatud 33 korda
-
- Piduri ja gaasipedaal.jpg (423.38 KiB) Vaadatud 33 korda