13. Detaile

Vasta
Sõnum
Autor
Valts
VVK liige
Postitusi: 239
Liitunud: 06 Aprill P, 2008 00:00
Asukoht: Vändra
Kontakt:

13. Detaile

#1 Postitus Postitas Valts »

Kuigi tavaliselt me veermiku ja muu tehnikaga ei tegele, sai auto omanikuga kokku lepitud, et vaba aja olemasolul katsuks ka tehnika remontimist alustada. Eks seal ole enne palju musta tööd kui saab hakata uusi ja läikivaid juppe taas auto külge keerama.

Alustuseks sai toodud terve pagasnikutäis esmapilgul tundmatut kola.

Pilt

Paljud asjad olid pealtpoolt täitsa enam-vähem aga seestpoolt oli lugu sootuks teine.

Pilt

Kui veermikudetailid olid molekulideks lahti võetud ja kergelt üle kontrollitud, järgnes loomulikult liivaprits, seejärel juba vajadusel remont (mõned uued keermed, keevitused, lihvimised) ja värvimine.

Kuna juppe ja eriti just väikseid detaile oli päris palju, otsustasime seekord pulbervärvi kasuks. Mõned kiidavad, teised kiruvad, meie otsustasime igatahes järgi proovida. Loomulikult sai värvi alla tellitud ka tsingikiht et roostekindlust suurendada.
Valmis detailid nägid igatahes päris head välja, siin mõned neist.

Pilt

Veermiku kuluosad (pidurid, amordid, puksid ja muud vidinad) olid sellel autol pea täielikult amortiseerunud. Õnneks on aga tegemist Inglismaal suhteliselt levinud margiga ja seega ka enamik juppe uuena saadaval. Üks selline saabunud pakk ongi siin laiali lammutatud.

Pilt

Mõned kinnitustarvikud ja muud pudinad on juba kontrolli läbinud ja uue tsingikihigi peale saanud.

Pilt

Osad detailid ja sõlmed oli auto omanik juba kunagi remontinud, kahjuks aga mitte eriti õnnestunult. Näiteks oli liivapritsis puhastatud ja krundiga üle tuisatud tagasild. Kuna aga reduktori liigutamisel kostus sealt seest kahtlast krudinat, otsustasin siiski ka sinna sisse piiluda.
Ja pilt mis sealt avanes polnud just rõõmustav.

Pilt

Kõik puha roostes ja liivasodi täis. Selge see et nüüd tuleb see kõik laiali võtta, rooste maha lihvida kõik korralikult läbi pesta ja seejärel juba ka uute laagrite ja tihenditega koostada. Õnneks on kõiki neid kuluosi võimalik hankida.

Vasta

Mine “Triumph Herald [Valts, Autorestauraator]”